Via madordningen tilbyder vi 5 måltider om dagen, fordelt på følgende tidspunkter;
Kl. 6.30-7.20: Morgenmad
Kl. 9.00-9.30: Formiddagsmad
Kl. 11.00-11.30: Frokost
Kl. 14.00-14.30: Eftermiddagsmad
Kl. 16.00-16.30: Sen eftermiddagsmad
Vi anvender over 60% økologiske varer i vores madlavning - og forsøger så vidt muligt at anlægge en klimavenlig tilgang til mad, måltider og madspild, som vi også italesætter over for børnene for at præge deres holdning dertil.
Vi laver mad over bål en til to gange om ugen, hvor vi inddrager børnene i processen. Det gælder lige fra at starte bålet op, hvor børnene hjælper med at kløve brænde og tænde bålet, til at ælte bollerne og skære grøntsagerne, som senere steges og bages over bålet. Torsdag er den faste båldag med madlavning, men vi laver ofte bålmad flere gange om ugen, fx når vi genopvarmer mad til eftermiddagsmaden eller sponant vil lave nogle popcorn over bål.
Vi har også tradition for at tilberede vildt sammen med børnene, såsom ænder og fasaner, som vi får fra lokale jægere.
Kostpolitik
May er vores madmor i Lyngbakken, og hun laver und varieret kost, med gode økologiske grøntsager. May bager vores brød som oftest er lavet af groft mel. May sørger for at alle børn får den mængde fedt som børn skal have i deres daglige kost. May laver fisk jævnligt. I tilfælde hvor vi har børn der har madallergi eller fx ikke må spise svinekød, drøfter hun med forældrene hvilken kost barnet skal have. Vi har smør-selv mad dage hvor alle børn smører deres mad på stuen, så de styrkes i selvhjulpenhed og i at tage et valg om hvad de vil spise.
Alle måltider spises i grupper og der læses højt eller børnene fortæller hver især om deres oplevelser.
Vi anvender Roskilde kommunes kostpolitik i Lyngbakken:
Vi mener at den kost vi serverer, er sund, varieret og ernæringsrigtig