Dagligdagen

Lyngbakken kort og godt - Udeliv og fællesskab!

I Lyngbakken er vi ude hver dag! Det gælder både de helt yngste vuggestuebørn og de ældste børnehavebørn - dog i forskelligt omfang. 


Børnehavebørnene er ude det meste af dagen, og i perioder hele dagen, hvor vi laver spændende pædagogiske aktiviteter og lege med uderummet som vores læringsmiljø. Vi tager ofte på ture i vores lokalområde og oplever at børnene i Lyngbakken bliver meget robuste og lærer at håndterer følelsen af at være våd på en regnvejrsdag, at blive beskidt, at nyde solens stråler, at opleve hvordan man kan få varmen ved bålet på en kold vinterdag. De lærer at mærke sig selv og kroppens signaler - og vigtigst at reagere på kroppens signaler når man fx fryser, er blevet våd, er sulten eller har det for varmt. Denne læring baner vej for barnets personlige udvikling.


På en typisk dag i Lyngbakken vil børnene både opleve glæden ved den frie leg med jævnaldrende og med andre aldersgrupper, hvor børnene lærer at se hinandens kompetencer og forudsætninger for at deltage i legen - og regulere legen så alle kan være med. Læs mere under linket vuggestuen og  børnehaven.

IMG_3198
IMG_3309
IMG_2482
IMG_2753
IMG_2851
IMG_2297
IMG_4469