Man-tors: kl. 6.30-16.55
Fre: kl. 6.30-16.20
Vi anvender mellem 30-60% økologiske varer i vores madlavning.
Vi serverer varieret og sund kost, og finder det vigtigt, at børnene bliver præsenteret for forskellige typer af mad. Som udgangspunkt serveres der varm mad tre gange om ugen, samt rugbrød to gange om ugen.
Vores madordning dækker hele dagen i Lyngbakken, så børnene både får tilbudt morgenmad, frokost og mellemåltider, som det ses på følgende oversigt.
Kl. 6.30-7.20: Morgenmad
Kl. 9.00-9.30: Formiddagsmad
Kl. 11.00-11.30: Frokost
Kl. 14.00-14.30: Eftermiddagsmad
Kl. 16.00-16.30: Sen eftermiddagsmad
Vi laver ofte mad over bål, hvor vi inddrager børnene i processen. Det gælder lige fra at starte bålet op, hvor børnene hjælper med at kløve brænde og tænde bålet, til at ælte bollerne og skære grøntsagerne, som senere steges og bages over bålet.
Vi har også tradition for at tilberede vildt, sammen med børnene, såsom ænder og fasaner, som vi får fra lokale jægere.
Kostpolitik
Sund kost er altafgørende for barnets trivsel og udvikling, men det er også mere end det. I Børnehuset Lyngbakken har vi både fokus på ernæring, men også på måltidet som social øveplads. Måltidet skal være et samlingspunkt, hvor vi både skal blive mætte, men vi øver også madmod, hygger og snakker. Måltidet er en rigtig god base for at vi får øje på hinanden, lærer om sociale normer, fællesskaber og generelt måder at være sammen på.
Børnene skal præsenteres for varieret kost, men samtidig blive mætte. Vi prioriterer at personalet spiser et 'pædagogisk måltid' sammen med børnene, for at bidrage til barnets madmod og fællesskabet omkring måltidet.
Sukkerpolitik
Vores sukkerpolitik hedder kort og godt - alt med måde. De generelle måltider indeholder så vidt muligt ikke tilføjet sukker, men når vi fx fejrer bedsteforældredag, tager på koloni eller i perioden omkring jul, vil der fx blive serveret kage, pebernødder eller saftevand.
I Børnehuset Lyngbakken prioriterer vi at komme til fødselsdag hjemme hos barnet, hvis muligt. På disse besøg bliver vi ofte budt på mad og lækkerier, hvortil vores sukkerpolitik også gælder. Det er fx helt okay at servere boller med glassur, men vi siger nej tak til eksempelvis kagemand, slikposer mm. Man er altid velkommen til at spørge og få gode råd og tips til eksempelvis fødselsdagsmenuen.